joi, 24 iulie 2008

Venezia 2008

Ciao Venezia!

Alcatuita dintr-un „consortiu" de 118 insule, 56 de biserici, 357 de poduri publice si alte 56 de poduri particulare, ce conduc spre palate in care salasluiesc ultimele ramasite ale vitei ducale, Venetia nu poate fi relatata sau povestita, ci doar traita. Te simti cu adevarat implinit(a) in momentul in care vezi atata frumusete, atata istorie.





Imagini din piata San Marco

Piata principala a Venetiei, un spatiu urban cu o identitate aparte, atat datorita arhitecturii, cat si datorita numeroaselor reprezentari in artele plastice, s-a impus inainte de orice ca un spatiu al artei si creatiei. Centru al orasului si loc de intalnire pentru turisti - multi incepand de aici descoperirea Venetiei - si localnicilor, Piata San Marco are o atmosfera speciala, o istorie fascinanta si nu in ultimul rand o frumusete "venetiana".



Poduri...




Canale...




Alte imagini...din Venezia




Venezia oglindita in ape...


Garaj venezian :)


Cartierul de dincolo de podul Redentore




Istituto Universitario di Architettura, Venezia

Supermarket Billa, Venezia



Imagini de la inaugurarea podului Redentore si festivalul Redentore
In luna iulie, in a treia sambata din aceasta luna, in fiecare an, are loc festivalul Redentore.
Redentore este probabil cel mai iubit festival de catre venetieni. De dimineata fiecare venetian isi decoreaza barca, utilizind crengi verzi si baloane colorate. Dupa o plimbare festiva pe Grand Canal, toata lumea se aduna in fata pietei San Marco pentru a admira fantasticele jocuri de artificii, sincronizate cu muzica, ce se lanseaza de pe apa. In acest timp, pe barci se danseaza, se canta si se mananca o cina festiva. De asemenea, pe mal, in jurul pietei San Marco, restaurantele si terasele ofera posibilitatea turistilor sa admire poate unul din cele mai frumoase spectacole in aer liber din Europa.
Redentore este la origine un festival religios, tinut pentru prima oara in 1576, cu ocazia construirii bisericii Redentore, pe insula Guidecca. Venetienii au promis cu aceasta ocazie ca, daca ciuma va disparea din laguna, in fiecare an se vor duce in iulie la biserica Redentore. Festivalul marcheaza de asemenea inceputul concediului estival pentru marea majoritate a venetienilor.






Apus de soare la Venezia vazut de pe podul Redentore...



Muzeul Academiei Veneziene...


Bancomat suspendat temporar din motive lesne de inteles... :-)
B